Archiv 2006  
   Aktuality Dubový MUŽ - Dubová PANENKA  

02.7.2006 - 23:59
Po delší odmlce dvě důležité věci.
- Předně jsme s Pavlem změnili zaměstnavatele a tak na stránce "kontakty" lze nalézt nová spojení.
- Začínám distribuovat CD s fotkama a off-line verzí tohoto webu (kvuli výsledkům). Každého účastníka zkontaktuji a domluvím se na předání. Předpokládám, že využiji Dušana, případně Petra Tupého k distribuci do řad "ALMAN-TEAMU", o zbytek se postarám sám.
- Udělal jsem stránku pro fotky (odkaz z hlavního menu), ale moc jich tam nečekejte ......

Jinak se musím omluvit. Měl jsem toho teď na konci června trochu více a moc jsem nestíhal. Ke změně zaměstnání se přidala letní angíno-chřipka s nechutnými horečkami (v těch vedrech to byla lahůdka) a tak jsem se s fotkama trochu více zdržel. Ale doufám, že to bude k dobru věci. Přišly mi ještě další fotky od Dušana a Mirka Prokeše, takže materiálu bylo skutečně dost.

V podstatě už to šlo distribuovat mezi lid minulý týden, ale mně se u takovýchto fotografických alb nelíbí, že mám několik adresářů s fotkama od různých lidí, které ukazují v zásadě to samé. Při prohlížení pak mám logický pocit, že už jsem něco podobného někde viděl.
Proto jsem s rozhodl, že všechny fotky sehraju do "jednoho pytle" tak, aby jako celek vyobrazily časový sled událostí celé akce. Všechny fotky jsem přejmenoval s využitím data a času, které jsou uložené v každé fotce (EXIF data).
Výsledné jméno má následující tvar - rrrrmmdd-hhmmss-AA-orig - které kdykoliv umožní opětovné rozdělení do "hromádek", bude-li o to někdo stát.

rrrrmmdd rok měsíc den
hhmmss hodiny minuty sekundy
AA iniciály autora/dodavatele
   DA = Dušan Alman
   JK = Jakub Kašpar
   MP = Miroslav Prokeš
   PT = Petr Tupý
   SO = Slávek Opletal
orig původní jméno souboru


Nápad to byl dobrý, až na tu maličkost, že fotky od Dušana v sobě neměly ten časový údaj :-). No co, říkám si, těch cca 60 fotek "hravě" zařadím. Pak jsem si všiml, že jedna z "cílových" fotek má čas o celou minutu a půl posunutý dopředu, než je uvedeno ve výsledkové listině - ejhle (!) nebyl synchronizován čas foťáku a čas hlavních hodin soutěže. A to nebylo všecko ......
No dopadlo to jak muselo. V každém foťáku tikaly hodiny jinak a tak v ýsledný sled fotek byl něky dost komický. Musel jsem provést ruční korekci (což už trvalo kapku déle, než jsem předpokládal) a názvy v jejich časové části upravit tak, aby na sebe fotky logicky navazovaly. Proto se u některých souborů rozchází čas uvedený ve jménu s časem, který je v EXIF datech. Zjevné události (start/cíl etap) jsem synchronizoval s hlavní časomírou závodu. Největší hokna byla s rozdáváním diplomů - tam hustota záběrů i počet fotografů přesáhl průměr. Ale výsledek stojí podle mne za to.

Takže, to co vzniklo je v prvé řadě souvslý dokumentární materiál. Hodnoty času kdekoliv uvedené berte prosím s rezevou.

Pak jsem ještě na radu Jirky Vítka na CD přidal off-line verzi tohoto WEBu. Přiznám se, že jde hlavně o moji lenost, nebo neschopnost, zařídit co nejsnadněji zveřejnění výsledků závodu. Ulehčil jsem si tím dost práce. Stačí, když v adresáři "WEB-DM" kliknete na soubor "DM.html" (nebo jej otevřete internetovým prohlížečem) a dostanete se ke všem výsledkům závodu stejně, jako tady na webové stránce.
[Z.K.]

20.6.2006 - 15:20
Tak se mi do teto chvíle dostalo do ruky na 400 MB fotek (na kusy to je cca 487 fotek) od třech dodavatelu (Slávek Opletal, Petr Tupý a náš "mladej"). Myslím si, že to jsou asi Ti hlavni, kteří tam fotili ve velkém, ale přesto mam prosbu, pokud ma ještě někdo fotky, ktere chce poskytnout na společné CD. Dejte mi co nejdříve vědět, ať se domluvíme na jejich převzetí.
Rád bych do konce týdne, nejpozději do začátku příštího tuto věc uzavřel a připravil pro zájemce vypálené CD.
[Z.K.]

19.6.2006 - 10:45
Tak jsem se podival dnes na svoji včerejší práci a naznal jsem, že listování ve výsledcích není úplně pohodlné (široká tabulka). Tak jsem udělal jiný pohled, který je dostupný odkazem přímo z hlavního menu. Je oproštěn od absolutních časů startů a cílů disciplín. A Celkový čas se ztrátou je přesunut doleva hned za sloupec "pořadí v kategorii", aby se nemuselo na malém monitoru s tabulkou "šibovat" sema a tam.
Široká "full" tabulka je ve stejném designu, jako všechny předešlé ročníky, dostupná ze stránky "výsledkové listiny".
[Z.K.]

18.6.2006 - 22:15
Tak a je to za námi !

Dubový muž 2006 je mrtev !
Ať žije Dubový muž 2007 !


Musím se přiznat, že jsem měl trochu obavy. Účastníků plno, drah v bazénu málo a na radaru blížící se bouřková fronta. Ale nakonec se to zvládlo. Chtěl bych na tomto místě veřejně poděkovat všem rozhodčím a dobrovolným pomocníkům, bez kterých by "náš" dubák vůbec nemohl proběhnout - Děkuju Vám byli jste skvělí!
Jinak nás letos bylo trochu více, než jsme si doposud kdy odvážili řídit. Bylo to hned znát při organizaci, kde jsem zaznamenal několik drobných slabých míst, ale díky všem snad nebyly ani tak znát.
Nicméně dvěma borcům se nepodařilo nalézt správnou cestu a zabloudili. Vidím, že osvěty není nikdy dost. Doufám, že nezanevřou, během roku potrénují (podle mapy) a za rok je nic nepřekvapí.
Trochu mne zamrazilo, když přišla zpráva, že Aleš Viktorin havaroval a přelétl přes auto. Přesto, že byl odřený a nemohl hýbat rukou, to mohlo všechno dopadnout mnohem hůře!Alešku uzdrav se. Což mi připomnělo, že některý ze závodníků přijel do cíle kola bez helmy (měl ji přivázanou jen tak u sedla). V tom mumraji (a dešti) jsem to nestihl okomentovat na místě (a díky skleróze už ani nevím kdo to byl). Tak příště bez helmy ani ťuk!
Ale dost řečí.

V sekci výsledkové listiny jsem vystavil výsledky letošního závodu. Jsou řazeny podle celkového umístnění, ale naleznete zde i pořadí v rámci jednotlivých disciplin a věkových kategorií. Proti dřívějšku jsme vytáhli do zvláštních sloupců čas strávený v jednotlivých depech a úplnou novinkou byl odečet času na otočce, takže lze srovnat čas první (1/2=dokopec) a druhé (2/2=skopec) poloviny běhu.

Pokud máte někdo-kdokoliv nějaké fotky, a chcete je poskytnout, kontaktujte mne, nebo je třeba zrovna pošlete. Já z toho udělám jeden velký balík terý nabídnu ke stažení. Zjistil jsem, že mailová schránka "dubovymuz" není z největších, tak prosím využijte pro zaslání fotek tuto adresu "zdkaspic.wrk@seznam.cz" tam jsou 2GB což by mohlo na sběr fotek stačit.

Závěrem ještě proberu ztráty a nálezy. Jediné, co zůstalo a čeká u mne na svého majitele, jsou sluneční brýle. Nevim, jak je popsat blíže, snad jen, že je na jedné z nožiček malý motiv indiánské hlavy (teda je tam něco, co mi připomíná emblém z motocyklu INDIAN).
Na druhou stranu postrádám startovní čísla 332(BAYER) a 337(HRABÁLKOVÁ). Na place nic nezůstalo, tak jestli je objevíte, zkuste mi j dodat. Děkuji, na rok budou jak nalezená.

No a uplně na závěr
Díky všem účastníkům za krásnou atmosféru a za rok AHOJ na startu.
[Z.K.]

15.6.2006 - 16:05
Upravil jsem mapu mužské trati kola. Použil jsem dva roky starou a byla tam chyba ve značení cesty průjezdu přes Lipůvku. Spravně to je tak, že se jede ze Šebrova až na hlavní tah (křižovatka T) Brno-Svitavy a zahne doprava. Pak je dost času se v hustém provozu přesunout ke středu silnice a na vrcholu kopce zahnout doleva na Nuzířov (jsou tam výrazné přechody pro chodce.)
Dále jsem s využitím software "CYKLOTRASY" vytvořil profily cyklistických tratí. Jsou k nahlédnutí v sekci - Popis trati. Jen musim poznamenat, že v případě ženské trati to v úseku Kuřim - Jinačovice - Kníničky na 100% kecá (takové snížení tam není - chybí tam výjezd ke golfu a ....). Tak jsem si to dovolil rucne trochu "od oka" poupravit. na přišti rok si to už konečně objedeme s GPS a udělame si profily vlastni :-). Jo! A je to zde uvedeno pro zajimavost, ne proto, aby to někoho odradilo od účasti :-) .
[Z.K.]

13.6.2006 - 09:05
Obdržel jsem informaci, že se Petr Tupý (borelióza) a Tomáš Soukup nemohou zúčastnit. Tak tedy další pokus příští rok.
Řídne nám sice trochu startovní pole (nevýznamně), ale předpověď je zatim dobrá, a mám zprávy, že někteří jedinci trénují jak oživot!!! Tak se těšim.
[Z.K.]

11.6.2006 - 23:15
Dnes se trochu rozkecám (tak se na to morálně připravte)
Zlákán krásným počasím, provedl jsem inspekci závodní trati.
Na ženské trati je potřeba dát pozor na cestě ze Soběšic na mokrou horu. Je tam ve střední části sjezdu dost nepříjemných děr a nános drobného štěrku, kousek níže v zatáčkách je zase naváté jehličí. Takže bacha, ať si někdo neustele. A nebo nepíchne - obzvlášť silniční kola by mohly mít na mále. Jinak to celkem jde.
Dále je potřeba přežít kruhový objezd u Globusu (buďte bdělí ! koupě chtiví motorizovaní zákazníci, těšící se na sekanou v housce :-) by Vás mohli přehlédnout). Další nepříjemné místo je za Českou, kde se napojuje tah z Brna do Kuřimi. Opět pozor - řidiči tu obvykle mají pocit, že mají přednost !
Na druhou stranu nám ale vylepšili cestu z Kuřimi do Jinačovic. Jóóóó golfoví hráči přece nebudou jezdit přes "rigoly".
No ale nakonec si nechám jednu perličku. Svou "spanilou" jízdou jsem přeměřil trať.
A světe div se - ŽADNÝCH 25 km - ale celých 28,8 km - !!!!
Asi tu Dubovou panenku budeme muset přejmenovat na "Panenku Dubovou, plechem obitou" :-)
Za tuto nepřesnost s největší pravděpodobností mohou změny trati v minulosti (jak vlastního kola, tak i posun startu běhu) a nebo mi proměřuje tachometr :-). Mužská trať má 46,62 km což je mnohem blíže deklarované délce. Myslím ale, že nás to zase tak moc nezboří. Nejde o absolutní délky, ale o zážitek z účasti - NE?!.
Trochu mám obavu, jak se poskládáme před hájovnu. Letos bude větší účast a prostor nalevo od závory už nejde použít. Jsou tam teď ohrady s kozama a krááásným rohatým kozlem. No, ještě uvidíme, jestli nevymyslíme nějakou změnu
Projel jsem také celou běžeckou trať. Povím Vám, že vůbec nechápu, jak jsem to mohl před pár lety běžet. Ten kopeček před Ríšovkou mi dal zabrat i na kole. A v závěru mužské trati jsem to skoro nepoznal - "ty stromy tam za ty čtyři roky vyrostly tak, že je z nich LES !" Zřejmě je po tom kole člověk tak zblblý, že ztrácí pud sebezáchovy :-).
Ale je to tam dobré, myslím, že Vás tam nic nepříjemného nepřakvapí.
Takže trénujte ! Už se nám to blíží :-)
[Z.K.]

8.6.2006 - 15:30
Drobné změny v mužské startovní listině - Pridal jsem pana Horáčka.
Dušan A. mne zavalil lidmi "do pole", tak jsem doplnil tabulky se členy pořadatelského týmu. Jen aby to počasí, co slibují na příští týden (jedním slovem - hezky) vydrželo až do neděle (nebo alespoň soboty večer). At konečně jednou tu bečku dopijem!
[Z.K.]

7.6.2006 - 16:00
Drobné změny v mužské startovní listině - Omluvil se Standa Podroužek.
Pokračuji v rubrice "Organizace závodu". Už je i obrázek cílového depa.
[Z.K.]

6.6.2006 - 18:34
Doplnil jse mužskou startovní listinu. Za odpadnuvšího "Maročana" jsem získal jednoho "Itala" (Auliza):-).
Dale jsem začal naplňovat rubriku Organizace závodu. Zatim je tam ukazka startovního depa.
[Z.K.]

6.6.2006 - 11:10
Upravil jsem startovní listiny.
Dušan Alman nahlásil neúčast P.PROKOPCE (uvolnili jsme ho na závody v Maroku :-) ) a K.Melnarové.
[Z.K.]

5.6.2006 - 10:00
Tak právě píšu mail pro všechny letošní účastnky.
Jdeme do toho !!!! Kdo je ve startovní listině a zaplatí - pojede (to by v tom byl čert, aby jsme to nezvladli). Jedině Tomaš Kočař zůstal jako náhradník, protože na 99% se bude angažovat jinde.
Je třeba definitivně uzavřít startovní listinu. Proto prosím o zaslání startovného. Respektive to pro zjednodušení uděláme takto (příslušnost k teamu je ve startovní listině):
Členové "ALMAN-TEAMu" shromáždí startovné u Dušana Almana.
Členové týmů "KLOS-TEAM" + "Praha" shromáždí startovné u Pavla Klose
Tým "Žabčice" by mohl mít jako "výběrčího" Vladimíra Viktorina
No a zbytek se obracejte na mne - domluva telefonem, nebo skrz mail.
[Z.K.]

4.6.2006 - 00:15
Už zbývají jen dva týdny na tréning !!!!
[Z.K.]

3.6.2006 - 23:31
Konečně jsem si našel čas a dokončil prvni verzi WEBu DM. Tak snad to bude ku prospěchu věci. Ještě to neni úplně dle mých představ, ale doufám, že se tím usnadní vzájemná informovanost.
[Z.K.]


  Archiv aktualit :