Aktuality Dubový MUŽ - Dubová PANENKA  

24.9.2014 - 22:00

Nejsmutnější zpráva ze všech ...... !!!

Přátelé, prosím věnujte tichou vzpomínku našemu společnému kamarádovi, Milanovi Šubrtovi, který nevynechal
jedinou příležitost k poměření sil se sobě rovnými, v čestném souboji na trati Dubového muže, a kterému dnes,
po pětil letech těžkého zápolení, osud nedopřál závod ten z nejtěžších, úspěšně dokončit.

Milan Šubrt

Milan Šubrt

( * 18.8.1947    + 24.9.2014 )



Poslední rozloučení s Milanem, proběhne v Obřední síni brněnského krematoria, 30.9.2014 ve 13:15 hodin.

[Z.K.]

12.6.2014 - 16:00

Máme fotky, a taky FILM !!!

Všechny opět zdravím a dávám na vědomí, že jsou na světě fotky, a dokonce i hezký upomínkový film.
Je to dílo Opletalovic klanu (Slávek fotil, Petr filmoval a David závodil).
Jsem jim za to moc vděčný, že máme čím si letošní akci připomínat.
Něco málo fotek pochází i z mého mobilu (kvalita zařízení i schopnosti držitele jsou na tom znát). Dokumentují hlavně postupný příchod k registraci a najdou se tam i dvě úplně poslední cílová fota z každé trati. Ale říkám ..... jsou to jen takové "kvapné" momentky na dokreslení situace."

Vše jsme položili na server uloz.to jako ZIP archivy.
Nelze si to tedy prohlížet přímo na webu, ale musite to stáhnout k sobě, rozbalit a je to. Kdyby byl s rozbalením problém, dejte vědět.
Zde jsou odkazy:

Dubák 2014 - registrace
http://uloz.to/xvFr3RdL/foto-s4m-zip

Dubák 2014 - celý průběh - kvalitní Slávkovy fotky
http://ulozto.cz/xLxzXeU9/foto-zip

Dubák 2014 - FILM
http://ulozto.cz/xuDX1RjS/dubak-720p-mp4


Věřím, že Vám to udělá radost.
Tak se mějte
Ahoj

[Z.K.]

8.6.2014 - 19:00

A je to za námi !!! ......

Akce se myslím podařila a všichni si to užili jak se patří. Počasí přálo (skoro až přespříliš), takže kromě obvyklé obtížnosti dané profilem trati, každého ještě navíc sužoval pěkný "pečák"!
Nově jsme si vyzkoušeli použití hřiště a jeho zázemí pro cílové depo. Osvědčilo se. Prostředí je dostatečně intimní pro naši akci, a na rok se sem určitě vrátíme.

Opět jsme si zkusili zapojit do závodění dorost pod dohledem "Dubových Chův" a výsledky jsou nevšedně dobré.
Apropó výsledky. Trochu jsem si "zavařil" s Drsnou Dubovou Chůvou, alias Dušanem. Všechna udělátka na snadnou prezentaci výsledků na web bylo nutné upravit, včetně i filosofie hodnocení.
Pohledem do výsledků zjistíte, že je kolo rozděleno jakoby an dva úseky, které jsou však explicitně měřeny jen Dušanovi - ostatním platí počáteční a koncový čas. Tato úprava umožnila prezentovat a sečíst oba Dušanovy úseky a zařadit ho do srovnání s ostatními. U běhu to bylo snažší, tam jsme si jednotlivá kola měřili odděleně už dříve. Pouze u Dušana byo mezi obě běhová kola zařazen druhý okruh kola. Díky tomu střídání mezi disciplínami mu také narostl čas strávený převleky v cílovém depu.
Vzhledem k tomu, že kolo i běh je délkově souměřitelný, je porovnáván spolu s ostatními. Z pořadí plavání je ale vyřazen, protože plaval jen poloviční délku, takže to nejde srovnat.
Výsledek mého snažení posuďte sami.

Snad Vás výsledky všechny uspokojí.

Co je zajímavé, že letos mi vůbec nic nezůstalo ve "ztrátách a nálezech"!
Asi byl větší klid, pohoda a méně spěchu. Což je jen dobře!

Jak budou fotky, dám vědět.

Závěrem chci všem poděkovat za účast a za osobní přispěvek ke zdárnému a pohodovému průběhu závodu a celé akce.
Těším se, že se na rok zase sejdeme.
Ahoj

[Z.K.]

6.6.2014 - 15:00

Už zítra !!! ......

Rozhodil jsem lidi do drah. Nejdříve jsem chtěl dát všechny chlapy do jedné vlny, ale přišlo mi, že je ten bazén takový nevytížený.
Tak jsem to trochu zamíchal. Ale zase se mi to nezdálo jinak.
Takže nakonec je to tak, jak to je!
Snad mi to nebudete mít za zlé.
:-)

Tak zítra na startu - registrace od 9:00 - v 10:20 rozprava !!! ....

[Z.K.]

5.6.2014 - 15:00

Už za dva dny ......

Dopadli na nás nějaké nemoci, takže došlo ke změnám ve startovní listině. Dovolil jsem si tam napsat ještě dva "nejisté", pro případ, kdyby do toho šli, abych je nemusel dopisovat do papírů. Nicméně i tak by bylo místo pro náhodného "strýčka příhodu", který by zabloudil na startoviště.

Definitivně padlo rozhodnutí, jak povede dojezd kola (nebojte vyznačíme šipkami). Jen upozorňuji, že tam na cca 100 metrů zmizí asfalt a povrch se mírně zhorší.
Taky nám trochu zamíchali kartami silničáři. Vyfrézovali silnici před Královopolskou a ještě tam dali semafor. Možná stihnou položit nový asfalt do soboty, kdo ví. Kdyby ne - nebude zbytí - vezmete to po chodníku!

Podle předpovědi by mělo být slušně. Tak doufám, že to vyjde a kromě závodění i chvíli posedíme u piva a grilované klobásy.

Jenom prosím, aby nebyl někdo překvapen - letos startujeme o hodinu dřív jak vloni! Takže tak!
No a vzhledem k počtu účastníků to vidím tak, že se všichni chlapi vejdou do první vlny a druhá bude jen pro holky (nebo maximálně pro opozdilce). Čímž mimo jiné apeluji - servis kola je vhodné udělat den předem ..... hihi
:-)

Tak zatim ....

[Z.K.]

2.6.2014 - 11:00

Den dětí za námi .... Dubový muž před námi ......

Už nám zbývá jen nějakých 5 dnů - a jdeme dotoho!

Jako obvykle je nějaká úmrtnost ještě před začátkem, ale snad to nebude ke škodě akce. Předpověd počasí je zatím poměrně příznivá, tak se snad nebudeme brodit v bahně, jako vloni. Ale raději mlčím, abych to nezakřikl.

K tratím. Někdo se ptal, jestli se dá jet na silničce. Určitě! Jen je třeba počítat s ne úplně ideálním kouskem cesty kolem královopolského hřbitova (jamy, hrbolatý asfalt) a pak tam dál k "Zamilcu" (nějaká hlina, písek), ale není toho moc. Druhé místo je "nachystáno" těsně před cílem v Šanghaji. Při dojezdu na hřiště kolem garáží je asfalt vystřídán dusanou hlínou se sem tam vyčnělým kamenem. Ale není toho více jak 100 metrů (odhadem). Jinak je celá cesta prakticky po silnici.

To depo ještě namaluji, aby každý viděl, jak to bude v cíli situačně vypadat.

Jdu střihat metr!
Apropóóó - přihlásili se už všichni?!

[Z.K.]

26.5.2014 - 21:15

Právě jsem se vrátil, ......

Tak jsme tu zase zpět - po jarním rozježdění ve Francii.
V uplynulém týdnu dorazily už jen dvě přihlášky, ale registruji, že ještě pár tradičních jmen chybí (Nečas, Nossek, ... ). To by chtělo napravit!

No neříkejte, že jste stejně jako JÁ (= BLBEC) "zavadili" kolem o patník - rozbili si hubu a koleno, obrazili si zápěstí, loket i kotník, léčíte výrony a smiřujete se s déletrvajícím omezením některých, doposud celkem podceňovaných, běžných motorických schopností?! (schválně hádejte kterých)
Jinak tato právě sdělená skutečnost bude z mé strany příčinou, že letos k žádnému losování o výsadní startovní pozici "ředitele závodu" mezi mnou a Pavlem (KloaKa) nedojde. Až zase třeba za rok.
..... stejně je na řadě Pavel. ;-)

Jinak vstupujeme do fáze oficiálních příprav. Termín se krátí a dny začínají plynout rychlostí dostihových koní. Předpokládám, že se nic zásadního nezmění, počasí tradičně vyjde (a zmokneme ....), což nikoho z účastníků nejen nepřekvapí, ale samozřejmě ani NEODRADÍ.
Berme to jako standardní součást skladby koeficientu obtížnosti naší akce.
:-)

Stále mám drobné resty ohledně webu. Například jsem nestihl opravit nákres cílového depa, ale určitě to včas doplním. Nikdo určitě bloudit nebude. Pro nováčky připomínám, že kromě zobrazených mapek je v sekci popisů ratí i soubor pro google maps - který umožní "průlet" nad celou tratí. Kdyby někdo měl nějaké nejasnosti, raději se hned ozvěte na mail. Probereme to.

Pro dnešek už dost. Trénujte, nezmrzačte se a užívejte každý den!

[Z.K.]

13.5.2014 - 13:13

Tak kdo ještě chybí ?

Letos je to teda zase nějaké váhavé ... ty přihlášky!
Pokoušel jsem se lanařit nějaké další duše, ale nevím jestli nakonec nezůstane jen u planých slibů. Efekt žádný.

Příští týden se chystáme na kolo do Frnacie, tak pokud by se někdo hlásil a nedostal hned potvrzenku přihlášky, tak je to z tohoto důvodu. Uzávěrka je sice psaná do18.května, ale klidně se hlaste. Uzavřeme vše až na konci měsíce.

Mějte krásný den!

[Z.K.]

26.4.2014 - 13:13

Už jsem měl obavy ....

... protože se stále neobjevovala přihláška účastníka, jehož jméno je v historii závodu jedinečným pojmem!

Ano. Mluvím o Petru Novákovi, který (pro Ty, co to třeba neví) stál u zrodu Dubového muže, jako aktivní účastník nevynechal jediný závod, a neustále i přes nezadržitelně narůstajíci roky, srší energií, dobrou náladou a bez kola nedá ani ránu.
Jóóóó - být na tom v jeho věku jako on ......

Hurá a sláva! Všechno je jak má být!
Spojili jsme se mobilem, eliminovali komunikační problémy způsobené vyhořelým počítačem a ztrátou všech kontaktů a hotovo. Petr nastoupí i letos.
Bez Petra by to prostě nebylo ono.

Využijte přízně počasí k přípravě na závod, a šťouchněte do těch, co dosud liknavě váhají s přihláškou, ať odhodí zábrany a jdou zase do toho!

Tak šup, šup! ;-)

[Z.K.]

24.4.2014 - 13:34

Tak jak? Trénujete?! ;-)

Mám radost. Ozvala se Jena Szokeová, že odpadly jiné akce a že i letos na Dubáka přijde. Ne že bych chtěl jakkoliv podceňovat obsazení krátké trati, ale přijde mi že je jen dobře, že se holky mohou spolu řádně popasovat a na bedně nebude žádného volného místa.
Už teď tam máme standardní reprezentativní vzorek. Kdo mi teda ještě chybí do stálé party je Hanka.

Jak tak o tom žvanim - my jsme vlastně nikdy žádnou "bednu" neměli!"
Měl bych něco doma spíchhnout, aby jsme povýšili formální úroveň našeho počínání, co?!
Uvidíme ....

No a co chlapi? Taky se nehrnou. Mám pár váhavců v záloze, tak doufám, že nezklamou. Škoda jen, že se zatím neosvala Veronika, nebo vlastně Floriánovi jako celek. To by byli soupeři!
A ani po Petrovi Novákovi teky není vidu slechu. Bez něho to snad ani nebude Dubák! .... Bude to asi chtít aktivní lobbing!
Taky ještě nejsme s Pavlem rozhodnuti, kdo z nás si to letos "švihne". Možná zase nominujeme osvědčenou "KLOAKu" a rozhodneme, pro pobavení veřejnosti i své vlastní, losem na startu. Teda alespoň ten co prohraje se vždycky báječně baví !!!! ;-)

No už se to pomalu a jistě blíží.
Tak pilně trénujte a užívejte života, jara a tak vůbec.

[Z.K.]

12.4.2014 - 13:14

Špatné zprávy .... a vlastně ani ne!

Se ženami je to letos slabší. Některé stálé matadorky pro souběh akcí odmítli účast a tak jsem zvědav, zda se podaří dát dohromady skupinku, která zaplní místa na "bedně". Rozhazuji po svém okolí sítě, abych startovní pole rozšířil, tak se uvidí.

Jak jsem se zmiňoval o možnostech novýc kategorií - tak už jsem je (na základě Dušanovy představy o způsobu doprovodu své dcery) "upekl" (viz pravidla). Dušan se k tomu postavil správně - žádná "flákačka" a jen ohlídat cestu na kole, ale hezky všechno pospolu (plavat, kolo, běh) a pak si navrch ještě jako správný DUBOVÝ MUŽ dát druhý okruh kola a druhý okruh běhu! ...... A u toho kontrolovat, jak si vedou ostatní kamarádi a soupeři na tratí.

To je alespoň hozená rukavice! :-)

Nelenil jsem a doplnil pár řádek do pravidel, aby jsme se v této oblasti mohli dále rozvíjet a užili si další sportovní zábavy.
Jen ještě vymyslet, jak to pěkně zobrazit ve výsledcích.

Teď koukám, že dorazila přihláška od Hrabálků - chybí jen ten nejmenší :-D Tak to je skvělé.
Jen houšť ...

Tak ahoj a užívejte jara.

[Z.K.]

10.4.2014 - 17:34

Je to tedy zatím hodně váhavé - ty přihlášky!

Ale aspoň že někdo.

Dušan se letos rozhodl zapracovat na náboru "mladé krve" a chce startovat pouze jako doprovod své dcery na krátké trati. Což v prvé řadě znamená, že ochudí mužské účastníky o nepominutelného soupeře, se kterým je jistě ctí se utkat. Pánové, budete mít lehčí se dostat na bednu!

Ale jinak me to přivádí ke kacířské myšlence!
Jistě si vzpomenete, že i v loni jsme měli na trati dva žákovské borce (Adélku Hrabálkovou a Peťu Tupého) s doprovodem. Pokud se přihlásí (což doufám), tak už by byl celkem pěkný základ na vytvoření nové, speciální - "párové kategorie".

Zkusím se nad tím víc zamyslet, aby to bylo zajímavé a hlavně aby se "doprovod" jen tak neflákal a užil si hezky od všeho, co dubák skýtá.

;-)

Tak se tedy těšte. Zatim ahoj.

[Z.K.]

31.3.2014 - 12:00

Oficiální registrace zahájena!

Kdybych nejezdil po weekendech na kole, tak už by bylo vše nachystáno. Takto to honím na poslední chvíli.

Už máme dva registrované (!) na to, že jsem zatim nikde nic nezvěstoval, to není až tak špatné.
Divím se jen, že se Petr Novák ještě neozval. Ale tuším, že při tomto počasí i on, bez ohledu na svůj věk, musí využít každou volnou chvilku pro kolo a na jiné věci času nezbývá. ;-)

Zvadlo šlo tedy do světa a jen připomínám - neváhat, neotálet - registrujeme dle data a času => kdo dřív příjde .....
má více šancí.

Ahoj.

[Z.K.]

15.3.2014 - 23:50

Čas neúprosně běží - a zase nic nestíhám! Kdy to jen bude lepší?

Už 11.3. jsem dostal první přihlášku. Omlouvám se Davidovi Vašíčkovi, ale pořád jsem se nedostal k tomu, abych jeho letošní prvenství pořádně vykřičel do světa.

Jak už jsem psal, tak Bazén a tím pádem i termín konání je definitivně potvrzen. Sestavuji pozvánku, kterou tradičně pošlu na všechny mně známé maily z minulých let, aby jsem probral notorické zapomínače (taky k nim patřím) a Dubáka připomněl, aby nám nikdo na startu nechyběl.

Sice držíme statut uzavřené akce, ale jakékoliv omezení je dáno jen početními možnostmi naší "amatérské" organizace. Což znamená, že případné nové zájemce, pokud je místo, neodmítáme. Naopak jsme rádi, že se tak doplňuje přirozený úbytek závodníků způsobený civilizačními vlivy. Takže klidně angažujte své aktivní přátele, nebo jako se tomu stalo vloni - je možné zapojit vlastní potomky v dorosteneckém věku (v tomto případě, ale pouze s průběžným dozorem dospělého "vodiče").

Mějte se krásně.
Ahoj.

[Z.K.]

26.2.2014 - 21:50

Tak vás všechny zase vítám, v roce 2014.

O měsíc později než v loni. Což teda stojí za zamyšlení.
Na druhou stranu - počasí nám přeje. Lyžovat se sice nedá, ale při troše snahy se dá běhat, jezdit na kole .... Prostě ideál pro trénink.
Bazén už je zamluven a tím je stanoven i datum letošního závodu.

Termín konání 32.ročníku Dubového muže, je tímto stanoven na 7.6.2014 a start první vlny bude v 11:00 hodin.

Start i plavání proběhne na stejném místě jako v předchozích letech - v bazénu TJ TESLA na Lesné. Máme tam dobré vztahy a cenné zázemí. Opět jsou objednány všechny dráhy a předpokládáme rozdělení účastníků dle výkonnosti do dvou vln s limitem 4 plavců v dráze. Tím je jako vždy i limitován celkový počet účastníků závodu.

Oficiální registrace do závodu bude zahájena 30.3.2013, ale propozice jsou již k dispozici. Všem tradičním účastníkům pošleme pozvánku.

Tratě budou stejné jako v loni, jen s malou modifikací, že druhé depo bude na hřišti nad hospodou, kde jak věříme, bude více klidu a soukromí než dole v hospodě.

To je pro teď vše.

Mějte se všichni krásně, trénujte, připravujte se, čas se už zase krátí :-)
Ahoj.

[Z.K.]

1.1.2014 - 18:00

Jménem Dubového muže přejeme všem do nového roku pevné "dubové" zdraví a těšíme se, že se v červnu opět se všemi setkáme na startovní čáře.

[Z.K.]


  Archiv aktualit :