Aktuality Dubový MUŽ - Dubová PANENKA  

15.6.2015 - 11:00

Jedna poznámka k výsledkům ...

Právě jsem zjistil, že XSLT transformace se asi ukádají do uživatelské cache prohlížeče (kdo neví o čem mluvím, tak se s tím netrapte, ale čtěte dál) a automaticky se při změně neobnovují. Díky tomu, pokud jste se v poslední době koukali na stránky s výsledky minulých let, se Vám může stát, že v letošní výsledkové listině vidíte jen jednu tabulku.

A to je špatně. Pro mužskou trať musíte vidět tabulku pro jednotlivce, Dušana a štafety. U žen nápodobně (už ale bez Dušana).

Pomoc je jednoduchá - najedete myší do prostoru zobrazené výsledkové tabulky, stisknete pravé tlačítko myši a v menu, které vyběhne (mluvím o prosředí Windovs) vyberete volbu, kde je napsáno něco ve smyslu "znovu načíst rám" ("načíst znovu" obvykle nestačí).
To by mělo pomoci.

Nepřehlédněte informaci o fotkách v předcházející zprávě!
Ahoj.

[Z.K.]

15.6.2015 - 10:30

Fotky už jsou k dispozici - stahujte!

Díky Radimovi Floriánovi máme pěkný fotografický průřez letošním dubákem. Přidal jsem k tomu pár momentek z příchodu borců do prostoru registrace a toto vše je integrováno do jediného ZIP souboru a připraveno ke stažení na serveru "letecká pošta" zde:

http://leteckaposta.cz/535952115

Bude to tam k dispozici 33 dnů (t.j. do nějakého 15.7. určitě). Po této době, kdo by to nestihl stáhnout, se mi ozvěte a předání vyřešíme. Toto platí i pro fotky ze starších ročníků.

Majitel ztracené přilby se už ozval!
Na další podané nároky tak už nebude brán zřetel.
;-)

Pro teď asi vše.
Přeji všem krásný "pošmourný" a přeháňky slibující den
Ahoj.

P.S. Kdo letos závodil, ví o čem mluvim ....

[Z.K.]

14.6.2015 - 19:00

A je to za námi!

Myslím, že se letošní akce opravdu vydařila, a jsem rád, že jsme se zase takto všichni pěkně sešli a užili si to. Teď když za oknem slyším bouřkové hřmění, se mi nechce ani věřit, jaké jsme měli krásné počasí. Jasně! Zavodnící by si to vedro asi odpustili, ale určitě to bylo lepší, než potoky vody.

Právě jsem připravil výsledky ke zveřejnění. Ty štafety mi trochu zavařily. Musel jsem i něco málo programovat, aby se na to dalo na webu vůbec koukat. Ale snad to bude přehledné a pochopitelné. Jinak samozřejmě štafety necháme na programu i pro příště. Jak jsem zjistil z plakátku dnes ráno na bzéně, není to nic výjimečného ani u oficiální IronManů. Tak proč né My - že!

Mám tu jeden nález!
Přilbu - bílou, s ledkama vzadu. Pokud bude třeba, tak přidám fotku, ale snad se postižený ozve i tak.

A co říct závěrem ?
Děkuji všem, co nám pomáhali s organizací a společně s účastníky se podepsali na konto úspěchu této akce.

A samozřejmě předpokládám, že i Vy se stejně jako já těšíte na příští rok - DM 2016.
Dáme včas vědět, ale kdyby jsme nestíhali, tak občas mrkněte na WEB.
Ahoj.

[Z.K.]

12.6.2015 - 18:00

Snad už poslední změny!

Přes den se ozval Dušan a nahlásil mi výměnu ve své stáji, díky níž se opět potkám s Pepou Škorpíkem. Na druhou stranu z rodinných důvodů odpadl David Vašíček. takže naše stavy trochu prořídly.

Ještě jsem trochu proházel lidi v bazénu a ve vlnách, aby se bezpečněji umožnil nástup Juniorského Dozoru do postu běžecké disciplíny ve svých štafetách. Dušan hodlá dozorovat nejen kolo, ale i běh, takže to bude mít takové speciální (Bazén - 0 / Kolo - 25 / Běh - 15) jak to má rád ;-)

V té Divišce s těmi výkopy je to opravdu zajímavé, a ve Vranově prý též - no Pavel to vše vylíčí v rozpravě.

Hlavně zítra dojdětě včas!
Začínáme o hodinu dřív než obvykle !!!!

Tak zítra na startu - s opalovacím krémem! Ahoj.

[Z.K.]

12.6.2015 - 01:04

Už mnoho času nezbývá!

Doplnil jsem rozdělení do vln (je to jednoduché - dlouhá trať je v první vlně, krátká v druhé vlně) a rozpis lidí do drah v bazénu.

Nakupujem proviant, děláme přípravy, tisknem diplomy a tak všelijak.

V Divišce začali kopat plyn ..... Prosím nekamenujte nás - to je prostě příroda!
Já fakt nevim (!) proč s tim začli zrovna teď!
Nicméně věřím, že se tím v sobotu protáhnete a moc Vás to neotráví.

Takže se mějte a v sobotu na startu! Ahoj.

[Z.K.]

9.6.2015 - 19:00

Štafeta - to byl tah!

Máme další mužskou, ale přitom "ženskou" štafetu.
Veroniku Floriánovou nový formát účasti v závodu oslovil, hbitě k sobě sehnala vhodnou partnerku a už je v sestavě.
Pánové, teď se ale budete muset pěkně snažit! Tyto holky Vám nedají nic zadarmo! To si pište!
;-)

Finiš už se blíží! Ahoj.

[Z.K.]

8.6.2015 - 23:30

Dubákovi zdar! Ahoj.

Nutno poznamenat, že Dušanův nesmělý návrh na zřízení štafety měl pozitivní dopad na počet účastníků. Možnost podělit se o útrapy (pardon - RADOST!) ze závodu nalákala naše kamarády, ba co víc - vyvolala zdravou soutěživost a Divišáci postavili hned tři štafety, aby v družstvech poměřili svoje síly. Jak lze nahlédnout, ženy nezůstaly stranou a nebojí se měření sil s chlapama (při srovnání se jim bude čas brát 2x).

Ve startovních listinách je na první pohled trochu zmatek, za což se omlouvám, ale snad tato jednoduchá forma prozatím postačí. Nechtělo se mi dělat speciální stránky, uvidíme, jak se to osvědčí. A hlavně, abychom při organizace něco "nezvojtili" ;-)

Pak mám ještě pár informací z trati kola. Jirka Vítek se za doplnění kategorie MV3 (.... a je to venku!) ujal prověření průjezdnosti a v sobotním vedru tréninkově potrápil sebe i svoji "silničku". Zásadní zjištění jsou tato:
- Za Královopolským nádražím je to rozbité (kolem hřbitova a dál k Zamilcu je to nic moc, ale přežít se to dá).
- Ve Vranově se dělá kanalizace a jsou tam semafory, dole na začátku vesnice a pak od kostela výš.
- Je to do kopce! ;-)

S těmi semafory nic nenaděláme - je to příroda. Je na každém, jak se s tím vypořádá. Budiž útěchou, že ve směru, ve kterém jedeme, je povrch v pořádku, kope se na druhé straně silnice. Co víc, možná (nechci malovat čerta) bude problém i u nás v Divišce - chystá se tu oprava plynu a asi "někde" taky začnou kopat. Ale snad té soboty dožijeme bez razantních změn.

A ještě jednu poznámku ke štafetám - zatím to nemám dopsané v pravidlech, ale je nutné definovat, "Jak se bude předávat kolík".
Standardní sólo-účastníci ztrácí přirozeně čas v depu při převlékání, což by se při štafetě zcela setřelo. Z toho důvodu bude předávka probíhat následovně:
Plavání - Kolo: Cyklista čeká bosý na lavičce v prostoru bazénu, až doplave plavec. Ten po vylezení z bazénu dojde k cyklistovi a "dá mu babu". Cyklista jde ke kolu, kde má boty, obouvá se a odjíždí.
Kolo - Běh: Běžec vyčkává v prostoru cíle kola. Po dojezdu cyklisty jdou spolu k místu, kde má cyklista své věci. Tam může dát cyklista běžci "babu" a vyslat ho tak na trať.

Není to nic světoborného, ale ať to má alespoň nějaké pravidla. Vše ještě upřesníme před startem.
Jo a ještě jedna věc - vybrané třetí účastníky štafet (běžce) hodláme s jejich laskavým svolením využít jako plavecké rozhodčí (čárkovače).

Tak zatim se mějte
Ahoj.

[Z.K.]

3.6.2015 - 12:00

Ahoj.

Proběhly drobné úpravy startovní listiny.
Jednak se upřesňuje obsazení a druhak jsem na žádost (... nebudu jmenovat) přidal novou veteránskou kategorii.
;-)

Ahoj.

[Z.K.]

1.6.2015 - 19:15

Ahoj.

Moc se omlouvám za výpadek na webu, ale jak se říká - "práce kvapná ...". Snažil jsem se těsně před odjezdem ještě něco napsat a pomrvily se mi stránky až k nečitelnosti. Ale už je to spravené.

Je opravdu neuvěřitelné, že se stačí zmínit a již se hlásí "davy" zájemců.
Prostě to FUNGUJE! ;-)
Máme tedy nějakých 13 dnů než to vypukne.

Dnes jsem zapracoval přihlášky minulého týdne, takže se nám soupiska plní. Přibývá mládeže, rodičové unikají do role "průvodců" svých ratolestí a někteří dokonce vymýšlejí nové kategorie (štafeta dvojic) aby i Ti, které trápí nějaký hendikep, se mohli naší společné kratochvíle zúčastnit. Nemohu opomenout, že se ozval i nestor závodu Petr Novák se slibem, že řeči na téma "definitivního ukončení své účasti" si nechá až k pivu po závodě. Jsem tomu rád, že jde příkladem, jak lze provozovat sport v jeho věku.

Tak dobíjejte baterky, případně přitáhněte další nerozhodné duše a těšte se na sobotu 13.6.

Ahoj.

[Z.K.]

22.5.2015 - 20:50

Ahoj všichni.

I když to tu vypadá mrtvolně, opak je pravdou. Vše je připraveno a nachystáno, jen se pustit do závodu.
Bohužel, co se mi letos nějak nedaří - je propagace. Ale snad už bude volněji a zlepší se to.

Už sice vím, že řada skalních z různých důvodů letos "nezabere" (zranění, pooperační léčení, účast v jiném závodě), ale věřím, že ostatní si zase najdou cestu na start.

Hlaste se!

Teď budu týden pryč, ale až se vrátím, budu se rád probírat stohem přihlášek.

;-)

Ahoj.

[Z.K.]

22.2.2015 - 21:50

Tak vás všechny zase vítám, v roce 2015.

Nějak se nedaří se ozvat dříve. Dokonce už ani s přáním do nového roku. Ten život je nějak čím dál více hektičtější.
Ale podařilo se! "Probudili" jsme se včas a bazén už je zamluven a tím je stanoven i datum letošního závodu.

Termín konání 33.ročníku Dubového muže, je tímto stanoven na 13.6.2015 a start první vlny bude v 10:00 hodin.

Start i plavání proběhne na stejném místě jako v předchozích letech - v bazénu TJ TESLA na Lesné. Máme tam dobré vztahy a cenné zázemí. Opět jsou objednány všechny dráhy a předpokládáme rozdělení účastníků dle výkonnosti do dvou vln s limitem 4 plavců v dráze. Tím je jako vždy i limitován celkový počet účastníků závodu.

Oficiální registrace do závodu bude zahájena 30.3.2015, ale propozice jsou již k dispozici. Všem tradičním účastníkům pošleme pozvánku.

Tratě budou stejné jako v loni, tak snad to nikoho neodradí ;-)

Mějte se všichni krásně a dle svých možností trénujte, protože podceněná příprava pak na trati nepříjemně bolí. :-)
Ahoj.

[Z.K.]


  Archiv aktualit :